Schrödinger macskája még foszforeszkál is a pólómon

Mára szinte mindenkinek beleépült valamilyen szinten a mindennapi életébe a környezettudatosság, még ha sok embernek csak csekély mértékben is. Az energiatakarékos izzók, szelektív hulladékgyűjtés, nejlonzacskó-mentes vásárlás ma már mindenki számára elérhető, apróságnak tűnő gesztusok, amikkel mégis sokat tehetünk a környezetért. Nekem a legújabb dolog, amit bevezettem a szokásaim közé, hogy alig vásárolok új ruhát, inkább turkálókba járok. Egyrészt itt sokkal kreatívabb, egyénibb ruhadarabokhoz jutok hozzá olcsóbban, mint máshol, másrészt a ruhák újrafelhasználása egy környezettudatosabb dolog, mint mindig mindenből újat venni. Néha azért én is megveszek egy-két darabot, aminek nem tudtam ellenállni, de figyelek rá, hogy teljesen természetes anyagokból készüljön és magas minőségű legyen. A legutóbbi ilyen vásárlásom alkalmával a lolmarkt.hu webshopból rendeltem egy pólót, ami nagyon megtetszett és tudtam, hogy prémium minőségű pólókat forgalmaznak, úgyhogy ezúttal engedtem a csábításnak és megrendeltem.

A lolmarkt.hu szolgáltatásai közé tartozik az egyedi póló nyomás, ajándéktárgyak készítése vagy előre gyártott, vicces feliratú pólók árusítása. Találtam egy pólót, amin Schrödinger macskája szerepel egy ötletes “dead” és “alive” összemosott felirattal. A minta ráadásul foszforeszkál is, amitől még misztikusabb hatású az egész. Nagyon jópofának tartottam ezt a felsőt, úgyhogy most megengedtem magamnak egy rendelést. A fekete színűt választottam, de amúgy van belőle kék és zöld is. A fekete tűnt nekem a leghatásosabbnak a témával kapcsolatban. Kiválasztottam a méretemet, amiben sokat segített a mellékelt mérettáblázat, valamint a méretválasztási segédlet, amit bárki könnyen megtalál az oldalon. 1-2 munkanap alatt szállítják ki, ami szerintem villámgyors sebesség. A póló adatai alatt egy leírást is találtam a részletekkel: magas grammsúlyú pamut anyagból készült, kényelmes, tartós póló. A minta eredeti színe fehér, ami a sötétben élénk kéken világít. Kinek ne keltené ez fel az érdeklődését? A mosáshoz és a helyes haszánlathoz is kapunk pár utasítást: a pólót mindig kifordítva és kímélő programmal kell mosni, 30, maximum 40 fokon. Közepesen meleg vasalóval szabad csak vasalni, a mintát kihagyva.

Akit érdekel az egyedi póló nyomás, személyesen is ellátogathat az üzletekbe és a saját készítésű vagy egyedi tervezésű mintáit is rányomtattathatja pólókra. Az országban több helyen is van üzletük: Miskolc, Eger, Debrecen, Nyíregyháza, Budakalász, Tiszaújváros, Soroksár, Maglód és Dunakeszi városokban. Tetszett az az ötletük is, hogy zsákbamacska pólót is lehet rendelni, ami azt jelenti, hogy a póló méretét és fazonját kiválaszthatjuk, de a színről és a mintáról ők gondoskodnak, ez meglepetés lett. Nagyon izgalmasnak hangzik, főleg, hogy a zsákbamacska póló csak 1490 Forint, de egyelőre beértem a tudományos cicás pólómmal. Valóban nagyon kényelmes viselet, az anyag tartós és puha, a minta is kiváló minőségű. Nagyon vigyázok rá, mindig óvatosan mosom és bánok vele, hogy sokáig megmaradjon ilyen szépnek. A foszforeszkálás pedig csak hab a tortán, nem bírok betelni vele!