Környezetbarát megoldások az étterem konyhájában is

Egy éttermet üzemeltetni nem gyerekjáték. Nem egyszerű mutatvány, még azoknak sem, akik már több éve, vagy akár több évtizede tapossák ezt a malmot. Az egyik barátommal nemrégiben ez a téma került szóba, ő érintett a témában, én lelkes laikus vagyok. Egy olyan laikus, aki mindig vágyakozik és tervez, és reméli, hogy megnyitja saját pizzériáját.

A dolgok pedig haladnak előre a maguk útján, és bár a malmok kicsit lassan őrölnek, de azért egy-egy ilyen baráti beszélgetés igencsak tud lendíteni az emberen. A vendéglátás nem egyszerű mutatvány, alaposan fel kell tehát készülni, főleg ha az embernek nincs semmilyen tapasztalata. Apró lépések vagy egy nagy ugrás? Ezen jómagam is sokáig gondolkodtam, de az apró lépések híveként még a tervezés fázisában vagyok.

Segítség viszont van bőven, a vendéglátós barátom például nemrég javasolta a rdealer-t, ahol számos eszköz és berendezés elérhető, megvásárolható. Legyen szó akár pizzériáról, akár más vendéglátó helyről, étteremről, fagyizóról, street food kocsiról. Az rdealer válasz a kérdésekre, a megoldás a problémákra, magas minőségű berendezéseivel, termékeivel.

Itt van például a pizza porciózó és gombócozó gép, amire szerintem nekem még eleinte nem lesz szükségem, de a későbbiekben mindenképp jól jön majd. Aztán a konyhai szeletelőkről se feledkezzünk meg, ezek is mind elérhetők itt, az rdealer-nél, kiváló áron, kiváló minőségben.

Bevallom, amikor először ellátogattam az rdealer oldalára, sok dologról azt sem tudtam, hogy micsoda. Sőt, amikor elolvastam az adott berendezés nevét, még akkor sem voltam tisztában azzal, hogy mi célt is szolgál. Na mindegy, ebből is látszik a rutintalanság és az, hogy kezdő vagyok még a témában.

De hogy mi micsoda és mire is van szükségünk? Azt mindig az határozza meg, Az rdealer-nél találunk csomagolástechnikai gépeket, előkészítő gépeket, fagyigépeket, húsipari gépeket, a hűtés és fagyasztás eszközeit, italkészítőket, a mosogatáshoz szükséges eszközöket és berendezéseket, a sütés főzés eszközeit és berendezéseit.

Nem árt jó alaposan átgondolni, hogy mire is van szükség mondjuk egy pizzéria esetében, és persze a jogszabályi háttérrel sem árt tisztában lenni. Ahhoz azonban ugyanis, hogy vendéglátó helyet nyissunk, speciális szabályoknak kell megfelelni. A nagy álmokat bontsuk tehát részekre és alaposan tervezzünk meg mindent. Gondoljuk végig, hogy mi az amire feltétlenül szükségünk van, mi az, amire még várhatunk és mi a hosszú távú célunk. Egy konyhát berendezni nem két fillér, sok-sok millió forintba kerülnek ezek a berendezések, azonban ha jó minőségű terméket vásárolunk, akkor megnyugodhatunk, hogy hosszú távon nem kell ezekre költeni. Például gondoljunk csak bele a mosogatásba. Szükségünk lesz egy ipari mosogatóra, egy kézmosóra, pohármosogatóra.

Vannak mosogatógépek is, akár olyanok is, amelyek nagy teherbírással rendelkeznek, több tucat tányért, poharat el tudnak mosni egyszerre. Meg kell gondolni, hogy mi a gazdaságosabb. Kézzel, folyó vízzel mosogatni, vagy géppel. Utóbbi természetesen hosszú távon mindig jobb és költséghatékonyabb, bár a kezdeti költségei magasabbak. De ha arra gondolunk, hogy kevesebb alkalmazottal kell így számolnunk és napjainkban a munkaerőhiány a vendéglátást is igencsak elérte, máris kapunk még egy érvet a mosogatógép mellett.

Az rdealer kiváló megoldásokat kínál, érdemes felkeresni ezt az oldalt és alaposan megtervezni, átböngészni a lehetőségeket. Így azzal is tisztában lehetünk, hogy milyen költségekkel kell számolnunk, ami nem utolsó szempont egy pizzéria nyitása előtt.