Használt laptop vásárlás tudatosan

Az utóbbi évek hírei, miszerint a Földünk egyre nagyobb veszélyben van, igencsak elszomorítóak. Ehhez nagymértékben hozzájárult az is, hogy az ember meglehetősen pazarló életmódot folytat. Ha valamire már nincs szükség, vagy nem kell, esetleg meguntuk, azt inkább kidobjuk. Fiatalabb koromban én is így voltam ezzel.

De fokozatosan kialakult bennem egyfajta tudatosság és mondhatni bűntudat is, emiatt már próbálok mindenre odafigyelni, ezt persze még tanulnom kell, de igyekszem mindent megtenni, amitől úgy érzem, hogy környezettudatos.

Ennek egyik eszköze, hogy újra felhasználom azokat a dolgokat, amiket csak tudok, és nem veszek mindig mindenből újat.

A családi számítógépünk egy laptop. Mindenki kevésbé félti, mint a sajátját, mert azon nincsenek munkák és fontos adatok, részben ezért is van rá szükségünk. De megviselte az idő vasfoga, ezért úgy döntöttünk, hogy beszerzünk egy másikat. Ebben is megláttam a lehetőséget, hogy „újrahasznosíthassak”, ezért használt laptop vásárlás mellett tettük le a voksunkat.

Az idő annyira nem sürgetett minket, ezért nem siettük el a dolgot, de a közeli ismerőseimnek leadtam az infót, hogy ha valami jót látnak, akkor szóljanak. Több szem többet lát alapon.

Így történt, hogy egy Budán lakó ismerősöm küldött egy üzenetet, hogy a Batthyány térnél talált egy üzletet, ahol nyélbe tudnánk ütni ezt a használt laptop vásárlást. Elküldte az üzlet nevét is, hogy keressek rá. Családosan leültünk és együtt megnéztük, mert hát ez mégiscsak közös döntés.

Az első, ami felkeltette a figyelmemet, az az, hogy a használt laptopok is garanciálisak, sőt mi több, felújítottak, hiszen alaposan átnézik és újratelepítenek rá mindent. Ezzel az én bizalmamat már megalapozták.

Mivel nem vagyunk nagy szakértői a számítástechnikának, ezért az is igazán meggyőzött minket, hogy amint hazavisszük a laptopot, már használhatjuk is. Az üzletben minden szükséges felhasználói programot feltelepítenek rá, az operációs rendszert is beleértve. Ezzel nekünk időt spórolnak meg és megkímélnek a bosszankodástól. Legalábbis engem és a családomat mindenképp.

Már kerestük volna a használt laptop kínálatot, mikor észrevettük, hogy nincs ilyen menüpont. A termékek folyamatosan változnak, mivel a pcmentor laptop felvásárlással is foglalkozik.

Úgyhogy a következő lépés az lesz, hogy majd szépen felkerekedünk és meglátogatjuk mind a két üzletüket, hogy a teljes kínálatot megnézhessük, és hogy a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk.