Elektromos autót vettem

Már régóta, minimum 3 éve van jogosítványom, de még nem jutottam el odáig, hogy saját autót tudjak venni. Általában a szüleimét kértem kölcsön, de csak legvégső esetben, amúgy meg nem vezettem. De már nagyon untam a tömegközlekedést, így eldöntöttem, hogy nekiállok kocsira gyűjteni.

Azért is tudtam meghozni ezt a döntést, mert lakásom már volt, hála a szüleimnek, és a munkahelyemen akkor kaptam fizetésemelést. Így ki tudtam spórolni annyi pénz, hogy egy év alatt összejöjjön egy kocsira való. De nem akármilyen autót akartam venni.

Azt tudni kell rólam, hogy nagyon fontos része az életemnek a környezettudatosság és a környezetvédelem. A mindennapjaimat is e szerint élem. Szétválogatva gyűjtöm a szemetet, sosem használok nejlon zacskót, és amit csak lehet, újrahasznosítok. Ezen felül anyáék családi házára kikönyörögtem, hogy szereltessenek napelemet, és rendszeresen járunk a barátaimmal a közeli erdőbe szemetet szedni. Tehát ez fontos nekem, én így érzem jól magam, és nagyon nagy vágyam, hogy ez a gondolkodásmód minél szélesebb körben elterjedjen, ugyanis ez mindannyiunk érdeke, ha azt szeretnénk, hogy az unokáink is szép és egészséges környezetben nőjenek fel. Ez szín tiszta felelősség.

Ezen felelősségem tudatában döntöttem úgy, hogy nem állok be a környezetszennyezés egyik legaggasztóbb formájába, az autó által kipufogott gázok mennyiségének növelésébe, hanem elektromos autót veszek. Kicsit többe kerül, mint a benzines vagy dieseles, de ennyit megér a környezet. Szerencsémre nem újonnan kellett vennem, hanem találtam egy alig használtat, ami jó állapotban volt és olcsóbb is volt, mint ami frissen gurul ki a gyárból.

Ugyan a színe annyira nem tetszett, mert fehér volt, én meg halványzöldet szerettem volna, de hát ez volt a legkisebb problémám. Úgy voltam vele, hogy maximum átfestetem.

A használt autónak, amit magánszemélytől vesz az ember, azért van egy olyan hátránya, hogy nem kap hozzá teljesen új gumikat. Itt is ez volt a helyzet, azzal a plusz hiánnyal, hogy az előző tulaj nem váltogatta a téli és a nyári gumit, hanem vett egy ilyen kettő az egyben gumit, ami elvileg télen és nyáron is jó, ennyi, szevasz. Én azonban nem nagyon bízom az ilyen 2 in 1 autógumikban, ezért nem volt más választásom, újakat kellett vennem. Szerencsére az autót nagyon kedvező áron kaptam meg, ezért maradt erre is pénzem. Ugyan így az átfestetés későbbre tolódik, de hát annyi baj legyen.

Azonban autógumik terén eléggé bizonytalan voltam. Fogalmam sincs, hogy milyen kell, és semmit nem tudok róluk. Gondolkodtam, hogy bemegyek a szerelőhöz, kicsengetem a lóvét, ők meg majd megoldják a megrendelést és a felszerelést is. Azonban amikor megláttam a szerviz honlapján, hogy darabját mennyiért adják, gyorsan meggondoltam magam, mert ennyi pénzem már nem volt. Nem volt más választásom, nekem kellett olcsóbb gumi után néznem.

Mivel én tényleg annyit értek az egészhez, mint tyúk az ábécéhez, ezért felhívtam apukámat, aki jártas ebben a dologban. Megbeszéltük, hogy ő tud egy jó oldalt, ami könnyen használható, megmutatja nekem, hogy hogy működik, hogy később már egyedül is tudjam ezt elintézni, ha szükséges.

Két nap múlva össze is ültünk apuval, hogy megmutassa, hogy hogyan is működik ez a gumi kereső oldal. Megmutatta, hogy milyen egyszerűen használható ez a honlap. Három féle keresési lehetőség van. Méret szerinti, autó típusa szerinti és kulcsszó alapú. Nekem az autó szerinti keresést ajánlotta, mert egy laikusnak szerinte ez a legegyszerűbb. És tényleg, nem egy agysebészet így gumit keresni. Együtt beírtuk az autóm paramétereit, és már ki is dobta a lehetőségeket. Csak ámultam, hogy a szervizhez képest mennyivel olcsóbb innen megrendelni, erre az akciók is rásegítenek.

Mielőtt megrendeltük volna a 8 gumit, végigböngésztük az oldalt, hogy milyen információkat lehet megtudni. Elmagyaráznak egy csomó kifejezést, és hogy melyik szám mit jelent egy autógumi esetében. Ezen felül fel van tüntetve az adatvédelmi szabályzat és a garancia.

Továbbá, mivel internetes rendelésről van szó, ezért az áru átvétele után 14 napig van lehetőség arra, hogy indoklás nélkül visszavigyem a termékeket és visszakapjam az árát, és házhozszállítási lehetőséget is kínálnak.

Megtudtam még, hogy ez egy magyar cég Miskolci központtal, és a legkedveltebb téli és nyári gumik listája is fent van a kezdőlapon. Tényleg nagyon egyszerű használni a honlapot, pár kattintás, és már kész is a vásárlás.

Én nem kértem házhozszállítást, hanem megbeszéltük apuval, hogy együtt elmegyünk a gumikért, és utána megyünk is a szervizbe felpakoltatni a nyári gumit.

Nagyon örülök, hogy apa megmutatta ezt az oldalt, mert tényleg nem egy nagy kaland innen rendelni, de sok pénzt spórolhatunk ezzel, ráadásul 2 napon belül már át is vehetjük a gumikat. Remélem, most egy jó ideig nem lesz rá szükségem, hogy újakat vegyek, de ha eljön ez az idő, már én is tudok egyedül innen venni. Nagyon hasznos kis honlap, ajánlom mindenkinek!