Autó nélkül is kényelmesen, megfelelő babakocsival

Manapság nagyon divatos védeni a környezetet, de tapasztalatom szerint ez legtöbbször inkább szóban történik, mint gyakorlatban. Nagyon szeretem, mikor emberek azt vallják magukról, hogy nagy környezetvédők, de közben előszeretettel járnak mindenhova autóval a kényelmesség jegyében. Én valódi környezetvédőnek tartom magam, ebből a szemléletből mindig alternatív közlekedési módokat használok, vagy tömegközlekedéssel, vagy pedig biciklivel jutok el ából bébe.

Persze, amióta kisbabánk van, nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy mennyivel egyszerűbb lenne kocsival járni, főleg ha rossz az idő, de aztán hamar átlendülök, és rájövök, hogy pusztán a 21. század kényelmes életszemlélete mondatja ezt velem, és nincs szükségünk egyáltalán autóra, minden megközelíthető másképpen is.

olcsó babakocsiNem kellett nagyon sokat gondolkodni, hogy hogyan, viszont nagyon sokat segít az ügyön, hogy vásároltunk egy nagyon szuper, masszív és praktikus babakocsit. Na, nem, mint ha könnyű lenne hozzájutni egy ilyen darabhoz, de mi megtaláltuk azt a weboldalt, ahol relatíve olcsó babakocsi vannak abból a minőségből, amit kiszemeltünk magunknak. Fémvázas, könnyű szerkezetek, variálható felső rész, minőségi anyagok jellemzik ezeket a darabokat, valami álom velük a közlekedés, még ha messzire megyünk sem jelent egyáltalán problémát semminek a megközelítése, még akkor sem, ha nőként egyedül megyek. A nagy kerekek segítenek abban, hogy minden terepen kényelmes helye legyen a kicsinek és nekem se kelljen nehezen átjutni semmin, a könnyű váz pedig segíti, hogy a közlekedési eszközökre is könnyedén fel tudjak szállni. És mivel nagyon szép is ez a babakocsi, mondhatni büszke is vagyok, amikor ezzel vonulok az utcán végig. Nem okoz gondot egy városi kiruccanás, de egy kirándulás sem, mert arra is alkalmas a szerkezet. És mivel, mint említettem variálható felső résszel rendelkezik, nem kell újabb babakocsit vennünk, ha a baba nagyobb lesz, mert sportkocsiként is használható. Az anyagválasztástól is el vagyok ájulva, csupa minőségi és hipoallergén dologból van összerakva, így egyáltalán nem aggódom, hogy a baba elkapna valamit út közben.

Ez egy hatalmas könnyítés, nekünk, tudatos anyukáknak, hogy ilyen széles választék van már babakocsi fronton, és hogy ezen az oldalon ezeket a babakocsikat normális áron meg lehet venni, csak hab a tortán. Szóval, nekem ne mondja senki, hogy gyerekkel már nem lehet kocsi nélkül, kényelmesen közlekedni. Mi vagyunk az élő példa rá, hogy igen is lehet. ha valaki fejben elhatározza, akkor igen is hű tud maradni az elveihez, és a gyerek személyiség fejlődésének is jót tesz, ha nem csak mesekönyvekből ismeri a buszt és a villamost, és nem gondolja azt, hogy természetes dolog, hogy mindenhova elvisz minket az autó. Mert kocsival járni nem csak környezetszennyező, de igen költséges is, és azt a pénzt fordíthatnánk sokkal hasznosabb dolgokra. Szóval, hajrá anyuka társaim, legyetek ti is tudatosak, és utazzatok kevesebbet autóval. Meglátjátok, mennyire jót tesz majd a mozgás, és hogy milyen szuper élményekben lesz részetek, na, és persze milyen büszkék lesztek magatokra, hogy eljutottatok valahova autó nélkül is.