Amikor díjat kaptunk az innovatív komposztálásért

A környezetvédelem napjaink egyik legnagyobb kihívása. Nemcsak azért, mert nehéz a mindennapokba építeni a társadalmi körökben, hanem azért is, mert több tucat újítás van, amikből olykor válogatni kell. Ennek okán szoktak versenyeket rendezni, ahová beküldhetőek az innovatív ötletek, amelyek közül egy szakmai zsűri választ nyerteseket. Idén, a szaktársakkal mi is összeültünk, és kidolgoztunk egy rendszert, illetve technológiát, amivel elérhető a városban a komposztálás olyanok számára is, akiknek nincs kertjük. Az elgondolás, és a tesztek annyira sikeresek lettek, hogy dobogós helyezést értünk el, amit először el se hittünk. Kaptunk is egy meghívást a stockholmi ünnepélyes díjátadóra, ahol a nemzetközi sajtón kívül a környezetvédelem nagykövetei is részt vesznek.

Eleinte nem is láttunk a boldogságtól, majd hirtelen belém nyilallt a gondolat, hogy egy ilyen eseményre bizony nem mehetek egy blúzban és farmerben, oda valami komolyabb kell. Emlékeztem, hogy az unokatestvérem mesélt a legutóbbi családi összejövetelen egy webshopról, ahonnan ő rendelni szokta a ruháit. Akkor nem foglalkoztam különösebben a mondandójával, viszont a helyzet komolysága miatt felkerestem. Át is küldte a linket, majd azt tanácsolta, hogy alaposan nézzem meg az oldalt, és ne siessem el a rendelést. Ruhaüzletbe is ritkán járok, nemhogy online shopokban, viszont sokkalta előbb megtaláltam az elegáns maxi ruha szekciót, mint gondoltam. Tényleg óriási volt a választék, úgyhogy megfogadtam az unokatestvérem tanácsát, és végigböngésztem az egész listát. Volt, amire kapásból azt mondtam volna, hogy megrendelem, de aztán találtam egy jobbat, míg végül megtaláltam a legeslegjobbat. A mérettáblázat segítségével kiválasztottam a méretem, majd rányomtam a rendelés gombra.

Egy-két nap múlva ébredezni kezdett a kíváncsiságom az oldal iránt, ugyanis a többi ruhát meg se néztem, annyira az elegáns darabokra koncentráltam, úgyhogy ismét megnyitottam. Ennyire még nem élveztem a boltban lófrálást, és válogatást. Ismét rendeltem egy-két darabot, amiket nagyjából egy héten belül vártam megérkezni. El is gondolkodtam, hogy eddig miért nem így vásároltam, amire az volt a válasz, hogy azért, mert nem is tudtam, hogy van ilyen. Anyukámnak is megmutattam, hiszen ő panaszkodik mindig, hogy nincs ideje elmenni venni pár ruhát, miközben teljesen el van már rongyolódva. Hát, itt a megoldás! Leültettem anyut a kanapéra, a kezébe adtam a laptopot, majd hagytam, hogy elmerüljön a shoppingolásban. Alig tudta kiválasztani a legszebbeket, mert annyira sok tetszett neki.

Egy héten belül tényleg megérkezett az elegáns ruhám a díjátadóra. Először csak ismerkedtem a ruhával, ugyanis rajtam ilyesmi még nem volt; hasonló is csak a szalagavatómon tíz éve. Miután felpróbáltam, és megnéztem magam a tükörben, meglepetésemre tetszettem magamnak. Egy egészen új énemet láttam, és úgy éreztem, hogy jól nézek ki. Így már szívesebben átveszem a díjat a csapattal, és a képeken is biztosan jobban fogok mutatni. Még van pár hét az utazásig, de már most leesett egy kő a szívemről azáltal, hogy megvan a ruhám. Eszembe se jutott, hogy ez ilyen könnyen fog menni, az pedig végképp, hogy édesanyámnak is megoldom a nagy „nincs időm vásárolni” problémát.

Az unokatestvérem azért már rutinosabb ebben a témában, több oldalt is kipróbált, de ez vált a legjobban, itt a legmegbízhatóbbak, és a minőség is tartja magát, amióta ott vásárol. Hibás terméket még nem kapott, maximum a méret nem volt jó, de azt is kicserélték rövid időn belül. Legközelebb, ha ismét nyerek valamilyen díjat, vagy egy nagyobb eseményre leszek hivatalos, biztosan itt fogom kezdeni a nézelődést, mert így hamar visszatérhetek az igazán fontos dolgaimhoz.