Ahogy a bolygónk, úgy a bőrünk is megérdemli az odafigyelést

Mindig szívügyemnek tekintettem a környezetvédelmet, hiszen fontos, hogy egy élhető bolygót hagyjunk utódainkra. Meglehetősen önző hozzáállásnak tartom, amikor valaki azt mondja, hogy majd akkor tesz a környezetvédelemért, ha a nagyvállalatok is, hiszen ők okozzák a legnagyobb szennyezést. Ez valóban így is van, viszont szerintem a mindennapi kisembernek is nagy szerepe van a környezetvédelemben, hiszen sok kicsi sokra megy. Ha úgy vesszük, a környezetvédelemmel tartósíthatjuk a bolygót. Ezt az elvet vallom a szépségápolásban is, igyekszem nagyon odafigyelni a bőröm állapotára, hogy később ne nézzek ki idősebbnek a koromnál. Ennek fontos része a fényvédelem, amivel nagyban lehet az öregedés gyorsaságát lassítani. Viszont a természettel nem lehet szembeszállni, mindeni öregszik, ki gyorsan, ki lassabban. Én is szomorúan vettem tudomásul, hogy megjelentek a szemem körül a szarkalábak. Nem estem kétségbe, mert korábban hallottam már a LAUMAR InstanTENSE nevű szérumjáról, ami pont az ilyen jellegű problémákon is segít.

Korábban nézelődtem már az oldalukon, de akkor még nem éreztem szükségét annak, hogy megvegyem a szérumot. Viszont, amint megláttam a szarkalábakat, tudtam, hogy ideje erre beruházni. El is látogattam a honlapjukra, ahol számos hasznos dolgot olvashattam. Többek között információkat tudtam meg a szem alatti ráncok kialakulásának okairól. Az első ráncok már nagyon fiatalon, a húszas éveink elején megjelenhetnek az arcunkon, ez általában a szem környékét és a homlokot jelenti, valamint a száj körüli területeket, ahol mosolyráncok kialakulását figyelhetjük meg. Itt elmosolyodtam, mert emlékszem jól arra a napra, amikor arra keltem, hogy a szám sarkában lévő kis ránc nem tűnt el. Teljesen kétségbe estem, pedig csak 21 éves voltam.

Szintén az instantense.hu oldalán olvastam, hogy a 25. évünk betöltése után kezd el csökkenni azoknak az anyagoknak a mennyisége a bőrben, amik az arc feszességét adják, mint például a kollagén vagy az elasztin. Ahogy idősödünk, a mélyebben lévő bőrben a zsír mennyisége is csökken, ezért van az, hogy az embernek, míg korábban fiatalosan párnás arca van, úgy később azt lehet észrevenni, hogy beesik az orca. Szintén a weboldalon olvastam, hogy a káros UV – A sugarak is felelősek lehetnek a fiatalkorban kialakult szem alatti ráncokért. Örültem, hogy visszaigazolást kaptam e téren, mert sokan kinevettek eddig, hogy minek kenem magam annyit fényvédővel. Úgy működik ez a károsítás, hogy az ultraibolya sugarak lebontják a bőrben a kollagént és az elasztint. A naptej mellett a testet lefedő ruhák és sapkák a segítségünkre lehetnek az öregedés késleltetésében.

Meglepődve olvastam, hogy a szarkalábak elmélyítésében szerepet játszik a szennyeződés és a dohányzás is. Ez utóbbi felgyorsítja a szervezet természetes öregedési folyamatát. Tovább rontja a helyzetet, ha már egészen fiatal korunktól kezdve dohányzunk. Ugyanis ennek következtében nem jut a bőr elég oxigénhez és tápanyaghoz, sápadttá válik és hamarabb megjelennek azok a foltok, amelyet sokszor az öregedéshez társítunk. Megdöbbentő volt olvasni, hogy mennyi minden gyorsíthatja, vagy éppen lassíthatja a természetes öregedési folyamatokat. Hála istennek én nem dohányzom, és ezek az információk meg aztán végképp elvették tőle a kedvem. Továbbá abban is biztos voltam, hogy folytatni fogom a folyamatos fényvédőzést is a bőröm érdekében. Illetve ezek mellett eldöntöttem, hogy az InstanTENSE szérumát is be fogom vetni az öregedés és a szarkalábak elleni harcban.